Om bloggen

Avsikten med denna blogg är att, genom att beskriva mina egna erfarenheter som utbytesstudent under ett år vid UPMC (Université Pierre et Marie Curie) i Paris, ge en inblick i hur det kan vara att läsa matematik i utlandet. Min ursprungliga tanke var att påbörja arbetet med bloggen i samband med att mina studier i Paris satte igång i september 2015. Det blev dock inte som jag hade tänkt, och skrivandet uteblev under höstterminen. Ambitionen att berätta om mina umbäranden kvarstod dock, och inför vårterminen 2016 bestämde jag mig därför för att äntligen sätta igång med skrivandet, som av naturliga skäl därför mestadels behandlar vårterminens mödor. En kortfattad redogörelse för höstterminens studier finns dock att läsa för den som är intresserad av att veta mer om hur mina äventyr i Paris tog sin början. Men först något om mig själv.

Om mig

Jag heter Olle och är, i skrivande stund, student vid Uppsala universitet, där jag läser matematik. Efter att jag, under mitt tredje läsår i Uppsala, snubblat över en lista på de universitet med vilka matematiska institutionen i Uppsala har utbytesavtal, valde jag att skicka in en ansökan om att till hösten 2015 påbörja mina masterstudier vid UPMC i Paris. Valet föll på UPMC av två skäl. För det första för att matematiska institution vid UPMC är väl ansedd (i skrivande stund rankad 5:a i världen i ARWU). För det andra såg jag det som en utmärkt chans att fräscha upp mina dammiga färdigheter i det franska språket.

Om bloggen

Bloggen handlar företrädesvis om de kurser jag läser (och även något om de kurser jag inte läser) samt annat som sker på och kring UPMC och i Paris och som kan vara av intresse för den matteintresserade: om skillnader mellan matematikstudier i Sverige och i Frankrike, om administrativa äventyr och om bostadssituationen i Paris, om konferenser och seminarier etc. Jag gillar det mesta inom matematik, men är framför allt mycket intresserad av geometri i alla dess former. Därav heter bloggen La géométrie, och därför ligger fokus ofta på just geometri.

Bloggen kommer inte att handla om Paris uteliv och andra dylika kringaktiviteter som kan tänkas höra studentlivet till, och som det i vilket fall är lätt att hitta information om på annat håll. En och annan utflykt eller äventyr kan däremot tänkas dyka upp emellanåt.

Varmt välkommen och tack för visat intresse.

Olle

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s